Wat vooraf ging...


Op het koorkamp van 2019 groeide het verlangen om terug iets 'on stage' naar voor te brengen. Een evenement met veel liedjes (liefst ook gekende liedjes, waarbij de kijkers kunnen meezingen) en waarbij er ook een verhaal naar voor wordt gebracht. We namen onmiddellijk contact op met de Ieperse stadsschouwburg. We prikten een datum en zochten op koorkamp naar leuke liedjes. De oudste koorleden verzonnen een rode draad. In september konden alle koorleden aangeven wat ze het liefst zouden doen: zingen, figureren of acteren. We startten met de liedjes en startten in december met het instuderen en inoefenen van het verhaal. 



Het verhaal

Op vrijdag 24 januari en zaterdag 25 januari '20 trokken we met z'n allen naar de zolder van Opa. Elise vond er een oude kist, die haar tot haar verbazing naar een droomwereld bracht. Ze ontmoette er Mirthe van M&M, die al 3 jaar in de Droomwereld vastzat. Samen gingen ze op zoek naar de verdwenen spullen van Opa. Gelukkig konden ze tijdens hun zoektocht rekenen op heel wat helpende handen. Uiteindelijk slaagden ze er in om Mirthe terug naar de gewone wereld te brengen.


Dank je wel aan alle kijkers om langs te komen, het plannen in de agenda en het helpen bij het oefenen met de koorbengels.

 

- Piet Candeel van VM Sound en Roos voor de opname, die voor de koor SFJK'ers een unieke ervaring was.

 

- Directeur Stijn omdat we nog steeds in de Capucienenschool mogen blijven repeteren.

 

- Nele Moerman voor het ontwerpen van de affiche

 

- Oma Stien voor het maken van de spookkledij

 

- Alle helpende handen die ons hielpen en helpen bij het opbouwen, het onthaal, de bar en achter de schermen en de opkuis

 

- Onze sponsors


- Alle ouders die foto's namen

 

- Een dikke merci aan onze technici André  en Bram, die voor alle licht, klank en andere technische snufjes zorgden;

 

- Een extra merci aan oma Machteld, oma Ingrid en opa Olivier voor alle hulp bij de organisatie. Met in het bijzonder ook ons oma Karen voor alle extra hulp en begrip en alle hand-en spandiensten van de laatste weken.  Ook jullie hebben bijzonder drukke tijden achter de rug. Dankzij jullie was dit alles mogelijk. Jullie zijn een topteam! Bedankt voor alles!

 

Maar … deze sfeervolle avond kon niet doorgaan zonder de supercoole kleinkinderen die in een heel toffe sfeer het beste uit zichzelf toverden.

Bedankt aan alle koorleden om alle liedjes uitgebreid te oefenen en naar alle repetities te komen, de figuranten om ons te helpen en de acteurs voor het meedenken van de verhaallijn en het vertolken van hun rol. Jullie straalden de voorbije weken en maanden 1 en al enthousiasme uit. Het was echt zalig om jullie allen bezig te zien!

 


 

Van harte bedankt aan jullie allen. Of om het met de woorden van Elise te zetten: jullie zijn allemaal schatten. Schatten OP ZOLDER!